RENÉ “GOLEM” RICHTER

René Richter, supranumit și “Golem“, este un sportiv ceh. Ce-l face pe el să fie diferit față de alți culturiști sau strongmeni este forța lui uriașă pe care o are în… fălci!
Cunoscut pe plan local, faima acestuia a devenit mondială când și-a depășit propriile recorduri. A ridicat cu dinții o tonă, în cadrul unui concurs televizat.
Nu cu multă vreme în urmă, acesta s-a prezentat la un meci amical de skandenberg cu Ronnie Coleman. Intrarea lor a fost grandioasă, René intrând în sală cu Ronnie… în dinți!
golem03_velka
Evident, meciul nu a fost câștigat de niciunul, nu care cumva să se accidenteze Ronnie. Însă mi-a plăcut cum René i-a fost egal.

Bine măi nene, dar cu ce se hrănesc oamenii ăștia? De departe, ai crede că stau undeva în creierii munților și răpesc fecioare pe care le devorează în hruba lor.

Ei bine, nu-i așa. Namilele astea de oameni se hrănesc sub îndrumarea unui nutriționist. Iar ăla dacă-ți zice să nu mănânci încă o chiftea, n-o mănânci neam! Altfel e vai de tine, te îngrași și nu vei mai fi campion la culturism. Mă uitam la exercițiile pe care le face Ronnie. Efectiv sunt uluit. Da, are forță, dar până unde vrea să ajungă? Este deja enorm. Nu poate ține telefonul la ureche deoarece nu-l lasă mușchii. Nu se poate spăla singur pe cap. Pe spate nici atât. Da, e ras în cap, are om să-l radă zilnic. Dar o avea așa om să-l și spele? Întreb și eu, dacă tot ai bani, poate-ți permiți și câte un om pentru fiecare chestie.

Și-apoi până unde vrei să ajungi? Nu există careva mai mare ca tine, nici vreunul campion de mai multe ori. Ești primul, nu poți fi învins. Până când o ții așa? În cazul lui Ronnie, cred că vrea să doboare recordul de Mister Olympia, deoarece are 8 trofee, la egalitate cu Lee Haney.

Însă René Richter nu s-a axat doar pe a fi mare. De fapt, el nu vrea să fie culturist, ci doar cel mai puternic om din lume. Pentru asta, la fel ca și marii culturiști, el se hrănește îndrumat de un nutriționat, iar suplimentele alimentare de calitate le ia de la Shopbuilder Oficial.

Deci, hrană adecvată, suplimente alimentare de calitate, sport… fără alcool => campion mondial. Și uite așa, urmând câțiva pași simpli, chiar și tu poți ajunge campion mondial. Trebuie doar să vrei.

De exemplu, că tot am vorbit de culturiști, actualul Mister Olympia e Phil Heath, un baschetbalist deloc strălucit. Acesta n-a intrat în sala de forță până la 22 de ani, apoi, într-un timp scurt, 7 ani, să ajungă Mister Olympia.
A văzut că nu-i strălucit la baschet, așa că s-a reprofilat, pe culturism. Și acum e una dintre cele mai mari vedete internaționale. Păi felicitări măi nene!
Parcă tot scriind despre sportivii ăștia de excepție, mă înciudez că eu pe la etajul 3 de urcat pe scări, deja scot limba de un cot…
Din ianuarie mă duc la nutriționist. În primul rând, să slăbesc, apoi să mă conturez mai bine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *