Reparare butoane volum HTC Desire HD

Cum vă spuneam în postul anterior, după repararea mufei de încărcare, am trecut la repararea butoanelor de volum.

Am căutat inițial să văd cum se desfac alea din telefon și cât costă. Prețul era de 40 de dolari, deoarece butoanele sunt legate de banda principală a telefonului. Aia care duce la microfon, la cameră, la vibrator, la încă vreo 3 piese. Iar dezmembrarea telefonului e ceva de vis. Mai bine nu. Așa c-am căutat iar pe Google și-am găsit rezolvarea pe XDA Developers.

Se desface telefonul, se dezlipește abțibildul de peste butoane și se curăță cu gaz butoanele de volum. Apoi a venit un indian c-o versiune mai simplă.
Se dezlipește abțibildul și se scot butoanele cu o drăcie specială (pe care o ai la desfacerea telefonului – o pană de plastic e-n principiu unealta aia).

Eu am venit c-o versiune și mai simplă. Am scos abțibildul, bateria și-am dat cu un băț de urechi înmuiat în spirt (cum făcuse și indianul) peste butoane, direct, fără a le mai scoate din carcasă. S-a luat și de acolo o groază de mizerie. Am lăsat butoanele strălucind.

1 2

Am pus bateria la loc și-am vrut să pornesc telefonul. Canci. Mi-a dat 3 vibrații și atât. Am zis că l-am distrus de tot. Apoi am văzut că licărește ledul roșu. Conectat la cablul de date, PC-ul îmi zicea că se instalează noul dispozițiv (nu mai am HTC suite de 3 ani). Însă ecranul era mort. Am luat altă baterie din cele vechi (până acum am 4 baterii – a cincea e prin aeroport în China, aștept s-o trimită încoace. Sper să nu mai doboare rușii vreun avion…)

Am pus-o în telefon și acesta a pornit. BUTOANELE DE VOLUM FUNȚIONEAZĂ! Cel de minus funcționează mai greu, probabil e și din cauza butonului pe care apeși, o mică bară de aluminiu, care e scorojită și parcă ruginită.
Aici trebuie să iau un buton d-ăsta exterior nou. Nasol e că prețul ar fi de vreo 7 dolari. Strigător la cer… Ceea ce mă bucur la repararea telefonului este și faptul că am luat cu ocazia asta câteva șurubelnițe și clesti Lincos, de foarte bună calitate. Trusa mea de scule e cam înjumătățită, așa pățesc dacă împrumut în stânga și-n dreapta…

Așadar, am reparat telefonul. Să se încarce și să-i funcționeze butoanele de volum.

Iar la final, ca să fie treaba OK, i-am dat și-un master reset. De acum pornește telefonul în 25 de secunde, nu într-un minut. Plus că funcționează cursiv, fără lag.

Și cum de-am îndrăznit eu să mă bag în telefon fără frică?
Simplu. Dacă se strica, aia era. A avut 4 ani și… AVEAM ALTUL!

Da, mi-am luat alt telefon! Sunt mândrul procesor al unui Galaxy S4, de câteva zile. Cei de la RDS mi-au onorat comenzile (S4 și Nexus 5). Am renunțat la Nexus 5 în favoarea lui S4. Inițial nu mi-a plăcut, sincer să fiu. Ecranul ăsta de 5 inci e ciudat. Are aceeași lățime ca și HTC-ul, însă e doar mai înalt. În ritmul ăsta vom ajunge ca telefoanele să arate a telecomenzi?

Însă acum m-am obișnuit cu el. Mă uit la funcțiile alea din cameră și mă minunez. Și-am prins mare drag de filmarea în slow motion…
Apropos, ce filmulețe vedeși pe youtube realizate cu S4, îs niște făcături ordinare… N-am pic de tremurici în filmări.
La poze trebuie să fii mai atent să nu te miști, însă până acum toate pozele sunt făcute stock, fără niciun fel de alte facilități. Sunt enorm de multe și n-am avut timp să mă uit în ele decât în mare.

Pe viitor mai multe poze, filmări și comparații calitate între cele două telefoane deținute. Plus că voi mai pune mâna pe câteva în teste.

4 thoughts on “Reparare butoane volum HTC Desire HD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *