Să mai zbori cu avionul?

Alnatura HannoverAcum câteva zile, tragedie în Paris. Teroriști, 230 de morți, 100 de răniți, nenorocire. După câteva zile, chiar în Hannovra, alertă pe stadion. Meciul Olanda-Germania a fost anulat. Și Angela Merkel trebuia să asiste la meci, însă a făcut cale întoarsă la Berlin, cu coada între picioare, speriată. Ce să-ți fac cucoană Merkel? Ai lăsat grămezi de imigranți fără acte? Na, satură-te. Nasol e că acum toată Europa suferă.
Un prieten avea bilete de avion luate de acum o lună, ieftine, la vreo 18 euro bucata, până la Bruxelles. Însă, uite așa, din cauza incidentelor mai mari sau mai mici, a renunțat la a mai vizita Bruxelessul, cel puțin pentru moment. Mai ales că s-a aflat că la bordul avionulul egiptean de s-a prăbușit, ucigând toți pasagerii, a fost o bombă plasată în cabina piloților. Dumnezeule mare, în ce lume trăim? Unde e Europa aia frumoasă, fără incidente majore? Nu mai e, s-a dus.

Însă când am aflat că tocmai în Hannovra să fie chestie d-asta nasoală… Ce să mai zic. Se vehicula și ceva explozibil într-o ambulanță.

Mi-am pus în gând de ceva vreme să vizitez Germania, mai ales Hannovra și Bremenul. De ce? Poate părea o copilărie, însă despre primul oraș nu-i nevoie să vă explic, iar despre Bremen, să văd și eu unde au fost celebrii Muzicanți din povestea fraților Grimm.
Cum, nu știți povestea?
“A fost odată un om tare sărman, care avea un măgar ce de ani de zile îi tot căra la moară saci plini cu grăunţe. Dar, de la o vreme, bietului animal i se împuţinaseră puterile şi nu mai era bun de nicio ispravă. De aceea, stăpânul lui se hotărî să nu mai strice bunătate de nutreţ pe dânsul…
– Ştii ceva, îi zise măgarul, eu mă duc la Bremen să mă fac muzician. Hai cu mine, că s-o mai găsi şi pentru tine un loc în taraf! Eu am să cânt din lăută, iar tu ai să baţi la toba cea mare.
Câinelui îi plăcu propunerea, cum era să nu-i placă!
******************”
Povestea spune povestea a patru animăluțe, un măgar, un câine, o pisică și un cocoș, ce s-au împrietenit și s-au hotărât să ajungă muzicieni renumiți. Numai că ei ajung să fie eroii unui han, speriind de moarte o bandă de tâlhari periculoși, devenin eroii zonei.

Dar sunt multe lucruri de vizitat în Germania. Ar trebui musai să fac și niște opriri pe la hanurile pline de bere și cârnați. Mi-a povestit un prieten că-n 2 săptămâni cât a stat în țara nemșilor, a pus pe el 5 kilograme. Și făcuse o burtă de graviduță de nu-ți venea să crezi. A zis că a plecat printr-o super ofertă de la Eurotouringtravel.ro

Și i-a plăcut că pe lângă ce-și pusese el în cap să viziteze, ghidul i-a mai dat câteva puncte ce-ar merita vizitate. Ieftine, frumoase, a făcut ăsta o groază de poze, consumând două carduri de 8 giga de memorie.

Și mi-a făcut și mie o hartă, cu trei orașe din Germania pe care le-a vizitat, spunându-mi la fiecare în parte ce să vizitez și cu ce să ajung acolo foarte ușor. Și mi-am zis că atunci când voi face o vizită la nemți, după ce se limpezesc apele astea cu bombele și teroriștii, ca orice avion să poată circula fără probleme, am să plec tot prin Eurotouringtravel, despre care Doru a avut numai cuvinte de laudă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *