Se preferă tencuiala decorativă Baumit

Zilele trecute m-a vizitat vărul meu, Gabriel. De fiecare dată când ne vedem, nu știu cum se întâmplă, dar discuția noastră se concentrează mai ales asupra profesiei sale, inginer constructor. E adevărat însă că, de fiecare dată, mai învăț câte ceva despre acest domeniu. De exemplu, cu ocazia acestei ultime discuții cu Gabriel, am aflat că tot mai mulți oameni preferă tencuiala decorativă Baumit.

Soția mea ne-a servit cu câte o cafea, iar vărul meu ne-a povestit ce a făcut în ultima vreme. Desigur, foarte repede a ajuns la întâmplările prin care a trecut pe diverse șantiere. La un momemnt dat, l-am întrebat:

– Gabi, poate o să ți se pară ciudată întrebarea mea, dar se poate vorbi despre modă în construcții?

– Nu-i deloc ciudată întrebarea. Sigur că există o modă, dar nu din extravaganță, ci datorită faptului că tot timpul apar noi și noi materiale de construcții cu caracteristici aparte, cu mulți susținători și puțini detractori. De exemplu, într-o vreme era foarte la modă un anumit material de construcții și toată lumea îl dorea, datorită unei publicități susținute. Totul a durat cam un an, după care au început plângerile la adresa acelui material, iar la ora asta puțini clienți îl agreează.

– Mda, deci publicitatea agresivă ajută numai la început, până când produsul ajunge cunoscut, dar în cele din urmă rezistă pe piață numai produsele de calitate.

– Așa e. Uite, acum “se poartă” tencuiala decorativa baumit, care nu beneficiază de o publicitate agresivă, dar e susținută nu numai de calitatea ei deosebită, ci și de faptul că oricine poate afla plusurile și minusurile sale. Printre plusuri pot aminti impermeabilitatea față de ploaie (a și fost fabricată numai pentru exterior, având la bază rășini sintetice), rezistența la intemeperii, o gamă largă de culori, aplicare ușoară și un preț prietenos.

– Dar presupun că are și dezavantaje.

– Da, dar nu le ascunde nimeni. De exemplu, tencuiala Baumit DuoTop e permeabilă la vapori, iar temperatura aerului și a suportului pe care se aplică trebuie să aibă cel puțin 5 grade Celsius. De asemenea, nu se aplică pe tencuieli proaspete de var, straturi de lac, vopsele cu ulei și materiale sintetice, rășini și materiale sintetice. În plus, suportul trebuie să fie curat, uscat, neînghețat, fără particule de praf, fără eflorescențe, rezistent și lipsit de părți care se pot desprinde, iar fațadele trebuie protejate de acțiunea directă a razelor solare, a ploii și a vântului puternic.

– E de presupus că temperatura ridicată accelerează uscarea ei.

– Adevărat, dar umiditatea mare lungește timpul de uscare. Este un material de construcții pretențios, dar acre calități de necontestat, pe lângă o estetică deosebită.

Uite așa capăt eu cunoștințe în domenii cu care n-am ncici în clin, nici mânecă…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *