Securizarea marfurilor este mai importanta decat pretul rafturilor

Prietena mea, profesoara de matematica, aplica un principiu sanatos de viata in orele de dirigentie invatandu-si elevii ca:”Suntem prea saraci sa cumparam marfuri ieftine”. Imi place cum isi ia timp sa le explice cu dovezi cat este de important sa respectam acesta lectie de viata in toate domeniile de activitate:
-incaltamintea ieftina, nu o porti mai mult de cateva luni si trebuie sa cumperi alta. Cu banii dati pe incaltamintea din inlocuitori iti poti lua o pereche de pantofi din piele, pe care ii ai garantat un an
-mezelurile ieftine, afecteaza grav sanatatea prin substantele toxice si inlocuitorii de carne pe care ii contin.
Iata ca apare si preventia in schema. Nu trebuie sa ma uit la pretul unor produse, cand este vorba de securitatea si sanatatea omului, de faptul ca pot pierde mai multi bani dupa achizitia respectiva, pe care la prima vedere o consider un chilipir.
Principiul de viata este valabil si in ceea ce priveste pret rafturi. Storeexpert.ro este in prezent cel mai bun furnizor de rafturi metalice la nivel national, iar preturile acestor produse se negociaza direct si sunt comunicate telefonic sau prin e-mail deoarece:
-exista diferite tipuri de rafturi, unele sunt grupate in sisteme sofisticate care contin si balustrade si porti de acces si este normal ca tariful sa difere in functie de categorie. Un raft simplu va costa mai putin decat un sistem complex de depozitare, dar cumparatorul trebuie sa aiba in vedere trei mari aspecte:

1. sa aleaga spatii de depozitare potrivite activitatii sale
2.in alegere sa predomine calitatea produselor si nu pretul lor, fiindca rafturile sunt foarte importante. Sacrificarea calitatii in favoarea economiei (pret mic) se poate solda cu pierderea marfurilor si accidentarea salariatilor, fiindca rafturile de calitate proasta pot ceda la greutate.
3.sa aleaga un vanzator serios, cu experienta, analizand opiniile clientilor.
-rafturile sunt de dimensiuni variabile, iar pretul lor depinde de asta
-exista mai multe cai de acces la rafturi, preturile fiind variabile. In cazul cumpararii unor rafturi nou-noute se plateste mai mult, dar nu toate firmele dispun de lichiditati si atunci vanzatorii s-au gandit si la antreprenorii care au nevoie de rafturi, dar au de investit o suma mai mica. Se pot cumpara si rafturi second hand, cand bugetul este mai mic. Si acestea arata bine si sunt rezistente, de aceea ar trebui inlaturata prejudecata ca au fost folosite de altcineva inainte. In plus, acestea sunt ideale pentru afaceri sezoniere: recoltarea fructelor sau legumelor la o ferma si pastrarea produselor in depozit.
Dar rafturile se pot si inchiria, o alta facilitate la indemana fiecarei unitati de productie, iar o alta informatie utila este ca si motostivuitoarele pot fi inchiriate. Ultima solutie o reprezinta rafturi in leasing. Vanzatorul s-a gandit la toate categoriile de cumparatori, prin urmare nu te gandi la pretul rafturilor mai mult decat la propriul interes. Un pret suspicios de mic reprezinta un motiv serios de ingrijorare. Negociaza, gandeste-te bine si la inchiriere si leasing in functie de proiecte si grabeste-te putin, fiindca la sfarsitul verii nevoia de rafturi creste si vor fi adresate sute de cereri de servicii complete celui mai bun si aprovizionat magazine de profil din Romania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *