Sfaturi privind amenajarea spatiilor de birouri si tendinte specifice

Stilul de amenajare al spatiului de lucru influenteaza intr-o mare masura productivitatea angajatilor, implicit calitatea muncii. Astfel, un birou ales corect, cu atentie la detalii, poate duce la o mai buna colaborare intre membrii echipei, cat si la imbunatatirea starii de spirit a acestora. Este fara doar si poate un aspect important de care orice manager/ administrator ar trebui sa tina cont.

Iata, deci, care sunt tendintele in amenajarea unui spatiu de birou si ce anume nu poate lipsi dintr-un astfel de decor gandit strategic.

Au apus acele vremuri in care sediul unei firme era o cladire un cu interior sobru, fara personalitate. La momentul actual, sediul unei companii este cartea de vizita a acesteia. De cum ii treci pragul design-ul iti dezvaluie care este domeniul de specialitate, care sunt valorile firmei respective, modul de organizare precum si etica muncii.

Desigur, in functie de profilul companiei se va alege si designul birourilor. De exemplu, intr-o firma de publicitate birourile nu pot arata la fel ca cele dintr-o firma de contabilitate, intrucat nevoile angajatilor difera de la un domeniu de activitate la altul. Chiar si stimultii pentru a lucra eficient sunt diferiti.

Prin urmare, spatiul de lucru nu trebuie sa se rezume la un simplu birou cu un computer. Acesta trebuie sa furnizeze angajatilor energia necesara pentru a se putea concentra si colabora, in vederea exploatarii adevaratului potential. Pentru ca un om petrece in medie 8 ore pe zi in birou, mediul in care munceste ii va influenta, mai mult sau mai putin, modul in care gandeste, cat si randamentul.

Trenduri in amenajarea spatiilor de birou

Traditionalele spatii de lucru sunt acum perimate, iar la momentul actual birourile sunt pline de culoare, decorate in asa maniera incat sa inspire buna dispozitie. Cat priveste tendintele, acestea sunt intr-o continua schimbare, definite in principal de nevoile si dorintele angajatilor.

In prezent, camera de arhiva si dulapurile cu dosare dispar, intrucat informatiile pot fi stocate cu ajutorul tehnologiei. Se pune accesnul pe crearea uno spatii aeresite, eliberate de aglomeratia de altadata.

Pentru ca acum totul este „fara fir”, toate acele cabluri inutile dispar. Nu iti vei dori sa iti stea in cale si sa creeze senzatia unui birou aglomrat. In acest sens, mobila la comanda pentru birou este o optiune de luat in considerare, intrucat piesele pot fi concepute in functie de nevoile spatiului.

Cat priveste sala de conferinte, in centrul sau troneaza o masa. Nu pot lipsi fotoliile confortabile, canapelele, diverse decoratiuni, care toate laolalta creeaza un cadru destins si prietenos. Pentru a-ti face o idee in acest sens, poti arunca o privire la stilurile de mese de conferinta propuse in cadrul paginii Pordesignart.ro.

Prezenta verdetii in spatiul de lucru este ca o gura de aer proaspat, iar integrarea naturii nu bifeaza un simplu criteriu estetic. Plantele ajuta la concetrare, reduc stresul si imbunatasesc calitatea aerului din interior. Mai mult decat atat, se are in vedere dezvoltarea tot mai multor spatii verzi in jurul sediurilor de firma.

Spatiile de relaxare au devenit o tendinta, rolul rol fiind unul foarte important. Cu atat mai mult in mediile creative, nevoie de a te retrage de la spatiul de lucru si a-ti relaxa mintea se resimte cu adevarat. Acestea spatii de relaxare te ajuta sa iti pui gandurile in ordine si eventual, sa gasesti solutia la diverse probleme. In plus, unii angajati au o putere mai mare de concetrare intr-o sala de relaxare decat in biroul propriu.

Cei interesati de stiluri de amenajare a spatiilor office, se pot inspira mai mult rasfoind paginile online ale site-ului prodesignart.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *