Știm doar să ne plângem

Zilnic văd mii de indivizi care se plâng. Că “e scumpe toate“, că “ăștia ne fură“, că “e mici pensiile“. Dar nu văd pe careva să pună mâna să facă ceva în privința asta. Dacă-i zici să plece din țară, o dă la întors.
– E ca la noi, nu umblă nici acolo câinii cu covrigi în coadă.
– Da, dar acolo un salariu mic este de 1000 de euro, pe când la noi te plângi că ți s-a terminat de un an șomajul de 400 de lei.
– Și e să fac eu acolo?
leader
– Orice, bani să iasă. Speli WC-uri dacă e nevoie, lucrezi la un service auto, măcar să schimbi o roată știi, da?
– Acolo să te duci tu mă! Ce, am ajuns să fiu slugă la alții, fraiere?
– Bine mă, atunci rămâi tu aici patron pe telecomandă și uite-te la “Mireasă pentru fiul meu” și “Cireașa de pe tort

Alții se plâng că nu-i ajută statul cu nimic. A naibii democrație… Păi dacă voi prin democrație ați crezut că stați în fund și primiți din toate părțile bunuri, sunteți proști. Înainte de 90 munceați de dimineața până seara. Vorba vine munceați, că unii stăteau și atunci la cafeluțe și bârfe de dimineața până seara. La sfârșit de lună când se vedea planul băgați 3-4 zile cât pentru o lună întreagă și terminați treaba. Acum ăștia stau fără să producă. Se plâng că-s pensiile mici, că ei de ce n-au 6000 lei pensia?
Păi pensiile alea sunt pentru baștani. Pentru bancheri și așa mai departe. De aia nu le primești.

Tineretul însă, e cel mai delăsător. Dragilor, nu trăiți din selfie-uri și like-uri pe facebook. Nu sunteți cineva dacă aveți jdemii de followeri pe instagram și twitter. Nu sunteți inteligenți dacă o dată pe zi dați citate din Cioran (că alt gânditor nu știți), iar 100 de tâmpiți dau like la ce chestie interesantă.

Dacă e să vă întreb de muncă, o dați p-aia cu “nu-s locuri de muncă”, “nu se face nimic pentru tineret”.
Ei nu sunt… sunt mă copii, eu cum am stat în pază până n-am știut de mine? Am stat 12 cu 24 și 12 cu 48. Ziua, noaptea… Mai în picioare, mai pe scaun, mai dormeai, mai te plimbai, ma uin film pe telefon… Da, că am telefon indeligent, ca toți ăilalți care se plâng că n-au iPhone 5!

Dacă e să-i trimiți la un curs, care mai e și gratuit, se dau loviți. Că-n ziua aia naște purceaua, că e ziua lui Costel, că trebuie să plec la țară, vezi dragă Doamne, ce-i ajută ei pe bunici…

Eu, ca să nu stau pe fund, fără să fac nimic, am aflat de www.personalstrengths.ro, poate am să învăț ceva nou, care-mi va fi util pe viitor, ca de exemplu:

– îmbunătățirea cooperării în echipă
– Dezvoltarea leadership-ului
– Creșterea vânzărilor
– Îmbunătățirea experienței cu clienții
– Dezvoltarea relațiilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *