Tehnici care reduc pe loc nivelul de stres

Atunci cand programul aglomerat al unei persoane a devenit un stil de viata stresant, tehnicile de relaxare ajuta la redobandirea echilibrului, iar unele dintre ele actioneaza aproape pe loc. Chiar daca stresul are anumite beneficii, unii specialisti fiind de parere ca ascute simturile si mintea, prea mult stres afecteaza atat sanatatea fizica, cat si pe cea mentala. Relaxarea poate face minuni in acest sens, minimalizand riscul aparitiei afectiunilor de sanatate incurajate de stres.

Iata cateva tehnici de relaxare menite sa reduca tensiunea din viata unei persoane, la care se poate apela oricand.

Meditatia

Contrar parerii generale cum ca a medita inseamna a sta intr-o pozitie incomoda minute in sir, orice activitate repetitiva poate fi o modalitate de meditatie. Astfel, poate fi vorba despre mersul pe jos, innot, pictura sau orice alta actiune calma si relaxanta. Atunci cand mintea iti fuge la treburile de la job, la problemele vietii de cuplu sau la orice alte griji, se recomanda eliberarea mintii de aceste ganduri si initierea unui activitati meditative. 5-10 minute de meditatie pe zi sunt indeajuns pentru a reduce nivelul de stres.

Masajul erotic

Dincolo de faptul ca masajul erotic iti ofera o experienta noua si aparte, acesta are succes si in combaterea stresului. In ciuda a ceea ce se afirma, masajul erotic genereaza efecte nu doar la nivelul fizicului, ci si al psihicului. Daca te bate gandul sa elimini stresul cu ajutorul energiei erotice, poti apela la serviciile unui salon erotic massage in Bucharest. In plus, poti accesa site-ul masajclub.com pentru a te convinge de beneficiile pe care le ofera acest tip de masaj corpului si mintii tale. Fara doar si poate, te vei destinde si vei experimenta senzatii unice, de neuitat, atunci cand te decizi sa apelezi la aceasta terapie antistres.

O ceasca de ceai fierbine poate face miniuni

In cazul in care fiecare dimineata incepe cu savurarea unei cafele, indicat ar fi sa schimbi acest obicei inlocuind-o cu o ceasca de ceai cald. Studiile arata ca aceasta bautura reduce stresul, oferind in acelasi timp sanatate si frumusete. Ceaiul de musetel este recunoscut pentru proprietatile sale privind calmarea mintii, iar cel negru este ideal in lupta contra stresului. De asemenea, este dovedit ca ceaiul baut cu regularitate scade valorile cortizolului, iar senzatia de relaxare nu intarzaie sa se instaleze. Astfel, situatiile stresante vor fi mai usor de gestionat, decat in cazul in care esti un consumator fidel de cafea.

Asculta muzica de relaxare

Specialistii afirma ca muzica este o modalitate eficienta de calmare a batailor inimii si de alinare a sufletului. Astfel, atunci cand stresul e la cote mari, te poti lasa in voia sunetelor muzicale, asteptand ca bataile inimii sa revina la normal in tempo-ul linistitor al unui cantec de relaxare. Ideala in aceasta situatie este muzica clasica.

Respira profund

Sub dominatia stresului, vei respira superficial, altfel decat in momentele in care esti calm. Deci schimband modul de respiratie, tensiunea se va trasforma in relaxare. Inspira adanc si elimina tot aerul din piept, continuand acest exercitiu de minim 10 ori. De fiecare data senzatia de relaxare se va resimti mai intens.

Astfel, daca intampini astfel de momente si iti doresti sa te eliberezi rapid de stres, tot ce trebuie sa faci este sa pui in practica una sau mai multe metode cumulate dintre cele prezentate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *