Unde îți schimbi parbrizul?

De câteva zile, am văzut în parcarea din spatele blocului mașina vecinului meu, Costel, cu parbrizul ciobit. Mă gândeam că mai poate circula o vreme bună cu același parbriz, dar după o săptămână ciobitura dispăruse. Am tot căutat-o cu privirea și, în cele din urmă, m-am lămurit că mașina vecinului avea un nou parbriz. N-am avut niciodată o problemă de acest gen, dar asta m-a pus pe gânduri. Dacă ai un astfel de ghinion, unde îți schimbi parbrizul?
broken_windshield

Curios fiind, am sunat la ușa lui Costel și m-a servit cu o cafea. Am acceptat cafeaua, dar eu venisem cu o treabă la vecinul meu, așa că l-am și de ce și-a schimbat parbrizul:

– Mai puteai merge mulți kilometri cu vechiul parbriz și nici nu te deranja prea tare ciobitura aia când conduceai…

– Adevărat, dar vezi tu, o ciobitură ca aia se putea transforma oricând într-o fisură și-mi strica ziua! Și apoi, economisesc timp și bani, ca să nu mai amintesc de faptul că RAR mă putea respinge pentru parbrizul ăla.

– Tu știi mai bine socotelile tale, dar cum ai căpătat ciobitura, ți-a lovit cineva parbrizul?

– Ceva, nu cineva! Rulam liniștit pe autostradă în spatele unui camion și m-am pomenit cu o pietricică în parbriz. Și nici măcar nu exista o porțiune cu pietriș pe acolo! Am zis mulțumesc și am rămas cu paguba. Ce să fac? Ceasul rău, pisica neagră! M-am gândit imediat că trebuia să-mi schimb parbrizul…

– Uite, eu unul n-am avut ghinionul ăsta, așa că nu m-am interesat niciodată. Unde îmi pot schimba parbrizul? Nici n-aș ști la ce service ar trebui să apelez. Tu cum ai procedat?

– Păi tu crezi că am început să caut aiurea, de nebun, prin tot orașul? Nu, băiete! M-am uitat pe internet și am găsit imediat www.masterautoglass.ro, exact ce căutam!

– Aha! Dar de ce tocmai firma asta și nu alta?

– Am văzut că are 10 ani experiență în în montaj geamuri auto, are în stoc 3500 de parbrize, lunete, geamuri laterale pentru autoturisme, autoutilitare, autocamioane, autocare, oferă 2 ani garanţie pentru geamurile montate de ei, iar prețul mi s-a părut avantajos. Așa că la ce bun să mai caut în altă parte, când am dat de specialiștii în parbrize?

– Am înțeles, tu ai înlocuit parbrizul cu unul nou. Dar mă întreb dacă le pot repara…

– Pe site-ul lor parcă scrie că pot repara fisuri care nu depăşesc în diametru o monedă de 50 bani…

– Serios? E bine de știut!

– Mai mult, dacă vrei, parbrizul îți poate fi montat chiar și la domiciliul tău. E ieftin, costul transportului este de numai 1,5 lei pe km dus-întors. Și, dacă ești băiat deștept, cum am fost eu, îți poți monta și folii solare la ei. În 4-5 ore, e gata totul…

– Păi parcă sunt niște probleme cu RAR-ul legate de folii.

– Nu-ți face griji, ei îți montează folii solare numai de la producătorii autorizați RAR, respectiv Sun Tek și Llumar ambele din Stale Unite. Legea interzice montarea foliei solare pe parbrizul faţă şi geamurile mobile faţă.

– Exact, așa știam și eu. Asta cu folia o so pun pun în practică în primăvară, iar de schimbat parbrizul, sper să n-am nevoie…

3 thoughts on “Unde îți schimbi parbrizul?

  1. Din pacate am avut si eu nevoie de schimbarea unui parbriz la un mare Matiz si la o simpla cautare pe google am gasit o societate( imi pare rau nu am retinut numele) care intr-o ora a sosit la domiciliu iar in alta ora a fost schimbat parbrizul .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *