Vara trebuie să-ţi faci sanie

În parcarea din spatele blocului m-am întâlnit cu vecinul meu, Gică. Era băgat sub maşina lui, lungit pe o folie groasă de plastic şi tot meşterea nu ştiu ce. Cum locul meu de parcare era alăturat cu al lui, Gică s-a ridicat şi mi-a permis să-mi parchez automobilul. S-a uitat la anvelopele mele şi a clătinat din cap nemulţumit. După ce ne-am strâns mâinile, amicul meu mi-a amintit că vara trebuie să-ţi faci sanie.

Ei da, Gică avea dreptate. Adevărul e că anvelopele mele de vară nu sunt tocmai noi, dar încă asigură o aderenţă relativ bună şi sper să mă ţină până la căderea primei zăpezi. Atunci, logic ar fi să-mi cumpăr nişte anvelope de iarnă. Dar Gică privea altfel lucrurile şi, foarte probabil, iese în avantaj, dacă îşi cumpără încă de acum anvelope de iarnă, fiindcă unele firme fac reduceri de preţ semnificative. În plus, el a fost mecanic auto şi cunoştea firmele la care să apeleze.

Am prins ideea din zbor şi l-am întrebat pe Gică unde găsesc anvelope de iarna la pret bun. Prietenul meu a ridicat din umeri şi mi-a răspuns în doi peri:

– Mai multe magazine, băiete. Tu, după câte ştiu, preferi doar anvelope nou-nouţe…

– Da, Gicuţă, mai ales anvelope. Numai ele mă despart de asfalt, aşa că trebuie să fiu cu băgare de seamă.

– Mda, aşa-i, mormăi Gică. Păi, dacă mergi sus, ne uităm pe net şi căutăm firmele care oferă anvelope de iarnă la cel mai bun raport calitate/preţ din România de la această oră.

– Da, Gică, treci tu pe la mine, că am şi nişte bere la frigider.

– OK, ştii foarte bine că încurajez bucuros consumul de bere.

Un sfert de oră mai târziu, Gică avea o ţigară aprinsă şi sorbea cu sete din doza de bere alăturată. Butona la claviatura calculatorului şi mormăia ceva în barbă. La un moment dat se opri şi îşi stinse ţigara.

– Ei, cum e, ai găsit ce voiai? L-am întrebat eu, nerăbdător.

– Cine caută, găseşte, după cum bine ştii. Am încercat şi prin alte părţi, dar a trebuit să mă întorc la magazinul de la care îmi fac în mod obişnuit cumpărăturile de produse auto, fiindcă acolo se vând numai piese auto originale şi aftermarket premium, anvelope, uleiuri şi produse pentru întreţinere. Şi apoi, se aprovizionează doar de la producători consacraţi.

– Aha, aici sunt doar produse de calitate şi competitive…

– Exact. În plus, acoperă toată gama de autoturisme străine, cât şi modelele noastre, Dacia. Maşina ta obosită va primi încălţări de gală! De altfel, au în portofoliu peste un milion de repere, iar piesele sunt de cea mai bună calitate, cu garanţie direct de la producaător. Unde mai pui că, la o comandă de peste 500 RON, livrarea e gratuită.

– Foarte frumos din partea lor, dar în cât timp mi se onorează comanda?

– Livrarea pieselor se face în aceeasi zi, la noi, în Bucureşti, dacă anvelopele există în stoc, sau în termen de 3-5 zile, dacă acestea se află într-un alt depozit, din afara Bucureştiului.

– Grozav! O să fac comandă, neapărat, Gicuţă!

– Aşa să faci! Nu uita să-ţi comanzi şi anvelopă de rezervă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *