Vitoria Lipan nu a putut sa isi aduca sotul acasa

Singurul lucru care ma nemultumeste, referitor la finalul romanului Baltagul este acela ca sotia iubitoare si credincioasa a strabatut jumatate din tara sa ii gaseasca trupul neinsufletit al sotului, a depus munca de detectiv particular sa stabileasca adevarul, dar il ingroapa printre straini.

Consider ca scriitorul a analizat cu maxima obiectivitate cat de dificil se aduce un decedat acasa de la mare distanta de satul natal, de aceea a recurs la organizarea ceremoniei de inmormantare si a parastasului pe meleaguri straine.

Vitoria Lipan nu a putut sa aiba aproape mormantul sotului pe care l-a iubit cu toata puterea fiinte sale, nici sa traiasca sperand ca vor odihni impreuna, alaturi, la timpul potrivit. Ah, daca ar fi existat firme de pompe funebre si in vremea ei, totul ar fi fost mult mai usor!

 Astazi, cu ajutorul serviciilor de repatriere decedati mortii se pot aduce de la capatul lumii, fara ca apartinatorii sa se duca dupa ei. Cazul Lipan ar fi rezolvat mult mai rapid in zilele noastre, fara ca mama sa fie nevoita sa isi lase fiica la manastire si sa plece in cautarea sotului.

Astazi, daca ti-a murit cineva drag si apropiat in Anglia, lucrurile s-au simplificat considerabil de cand poti apela la firme cu vechime pentru repatriere decedati Anglia Mai intai primesti consiliere gratuita telefonic din partea specialistilor.

Ei iti vor spune ca se vor ocupa de urmatoarele:

-punerea la punct a documentatiei de repatriere

-pregatirea trupului neinsufletit pentru calatoria catre tara, adica: spalat, tuns, taiat unghii, cosmetizare facila usoara, imbalsamare si imbracare.

-asezarea in sicriul si aranjarea sicrielor conform normelor europene, apoi sigilarea acestora

-asezarea cu grija si respect a sicriului in masina funerara curata, corect echipata si in stare perfecta de functionare

-drumul catre destinatia finala si manipularea sicriului de cate ori va fi nevoie pana la inmormantare.

Preturile sunt oneste si cel mai onest lucru este sa ne aducem mortii acasa, mai ales ca exista oameni cu experienta care se pot ocupa cu professionalism de asta.

Dupa cum vedeti sunt atat de multe lucruri de facut, incat numai o echipa cu experienta poate face totul perfect incadrandu-se in timp.

Vitoria Lipan nu a avut sansa sa isi vada sotul adus acasa si sa poata aprinde o lumanare si pune o floare pe mormantul sau…

Noi putem si este mult mai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *