Volkswgen a rămas o marcă dorită

Faptul că grupul Volkswagen are o mulțime de probleme cu privire la legalitatea unor softuri folosite, care i-au pricinuit și un cortegiu de pierderi financiare și de imagine, n-are absolut nicio legătură cu calitatea automobilelor pe care le-a scos pe piață și le va mai produce în viitorul apropiat. La nivelul consumatorului individual, loviturile primite de VW par să treacă aproape neobservate. Cel puțin în România prețul automobilelor scoase de

grup s-a majorat. În ciuda problemelor pe care le are, Volkswgen a rămas o marcă dorită.

Sigur, problemele întâmpinate de grupul Volkswagen, proprietarul mărcilor Audio, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda şi Volkswagen în Statele Unite nu pare a avea şanse mari de a se replica şi în Europa, implicit și în țara noastră. Cel puțin asta-i părerea Registrului Auto Român, care lasă să se înţeleagă că manipularea rezultatelor emisiilor de gaze poluante a fost posibilă şi fiindcă, potrivit legislaţiei europene, nu-i obligatoriu ca  verificările să aibă loc în condiţii reale, ci de banc de probe.

Grupul va trebui să cheltuiască între 300 și 2000 de euro pentru fiecare automobil pe care l-a scos pe piață, lucru care îl poate face să ajungă în imposibilitate de plată. În Statele Unite, Volkswagen este pasibil de plata unei amenzi cifrate la 30.000 de dolari per vehicul la care s-au sesizat problemele în cauză, dar şi de deschiderea unor procese penale împotriva managementului sub acuzele de fraudă și alte ilegalități.

Totuși, guvernul german a declarat sus și tare că va sprijini Volkswagen să nu se prăbușească. Sigur, Adolf Hitler s-ar răsuci în mormânt dacă ar vedea ce probleme poate avea marca lansată la ordinul lui. Dar grupul VW nu este primul producător implicat într-un scandal de acest fel.

Majoritatea producătorilor de camioane grele din Statele Unite, deţinători a 95% din piaţă, au fost implicaţi în scandaluri asemănătoare. Explicaţia poate fi prezenţa motoarelor Diesel, sensibile când vine vorba de emisii NOX. Lista prezentată pe site-ul Departamentului de Justiţie a SUA menţionează cazuri deschise de statul american împotriva firmelor Caterpillar, Cummins Engine, Detroit Diesel Corporation, Mack Trucks, Navistar International, Renault Vehicules Industriels şi Volvo Truck Corporation. Deci VW are precursori de renume…

“Mașina poporului” a atras imediat atenția asupra sa datorită unui excelent raport performanțe/preț. De altfel, același lucru m-a determinat să cumpăr “das auto” și n-am regretat niciodată, mai ales că există un magazin online stoauto la îndemână, în care de fiecare dată am găsit piese originale VW, la un preț surprinzător de convenabil.

În cazul posibil, dar puțin probabil în care piesa căutată de mine nu s-ar fi găsit în ofertele acestui magazin, ar fi urmat să completez un formular cu informațiile necesare și în cel mai scurt timp aș fi fost contactat telefonic sau prin email, pentru a mi se da amănuntele de care aveam nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *